Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията от коронавирус, заяви ръководителят на германската Агенция за обществено здраве. Той добави, че много ще зависи от скоростта, с която бъде разработена ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох", каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб може да бъдат заразени, да се възстановят и да придобият имунитет, но е невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това.

Oще по темата

"Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години", каза той на пресконференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това колко дълго време ще отнеме разработването и внедряването на антивирусната ваксина.

"Все още не знаем какво ще бъде нивото на смъртност в крайна сметка", посочи той пред репортери, предаде БНР.

Вилер подчерта, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на заразени с коронавирус.

"Искаме да избегнем това", посочи той и добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до "високо".

Вилер каза още, че болниците ще трябва поне да удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 4 години

Neshtasnici edno lechenie nemojete da otkriete za tazi shibana bolest dali izopshto q ima tazi bolest de

105

Ron Burgundy

преди 4 години

Световният елит в кавички имаше нужда от подобно нещо за да оправдае финансовият колапс на системата. Беше ясно и преди вируса, че света е в голям дълг и той е несъбираем. Сащ са най щастливи. Като се запитаме кому е изгодно, отговорът ще излезе сам. Това е един тип на грипен вирус, нищо по различно.....с ниска смъртност.

104

Гост

преди 4 години

Тук само психари ли пишат?! Да, така е, и другата зима може дй се очаква да се вихри, ако не успеят с ваксината и количествата.

fallback