Урсула фон дер Лайен. Снимка: БГНЕС
fallback

ЕС ще създаде инвестиционен фонд за отговор на коронавируса, като очаква той да набере 25 млрд. евро. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след видеоконферентна връзка с лидерите на страните членки.

Oще по темата
Фондът ще бъде насочен към здравните системи, малките и средни предприятия, трудовия пазар и други уязвими сегменти от икономиката. Очаква се бързо да бъдат набрани 25 млрд. евро, които да бъдат насочени към страните членки.

"За да реализираме идеята, ще предложа на Съвета и парламента тази седмица да освободим веднага 7,5 млрд. евро целево финансиране. Ще създам работна група, която ще е в контакт със страните членки, за да гарантира, че парите ще започнат да се движат през следващите седмици", каза Фон дер Лайен.

Тя уточни, че парите са свързани със структурните фондове.

От своя страна председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, че заседанието на лидерите на страните членки ще се проведе на 26 и 27 март и няма да се отлага заради коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Гост

преди 4 години

И нека голямото крадене да започне сега!Искам да обърна внимание на следното.Корона вируса е вече в главите на всички и са уязвими най-вече възрастните хора,а младите не са,защото един стар модел съзнание не отговаря на времената в които живеем и виждате младите колко са различни и какви други неща ги вълнуват.Време е да се изчисти вселената от старите модели.Който преодолее паниката и страхът ще живее,а също така и промени начина си на живот и погледне в друга посока различна от парите.

17

Shark

преди 4 години

А такаааа, ето го къде е ключът за бараката. Едни 25 млрд ще бъдат "усвоени" и вируса ще си замине.

16

House M.D.

преди 4 години

Обикалящщата софийските дискотеки най-после си призна, че става дума за пари!

fallback