Снимка: БГНЕС
fallback

Жителите на гръцкия остров Лесбос попречиха на кораб, който е на неправителствената организация "Маре либерум", който превозва мигранти, да акостира в пристанището Митилини, съобщи БНР.

50 души са се събрали на кея и използвайки обидни думи, насочени към екипажа, настояват корабът да напусне. Плавателният съд е бил принуден да се върне в открито море.

От организацията "Маре либерул" обясниха, че служителите им през последните дни са изтърпяли нападки от жители на Лесбос. Напрежението на острова расте, след като Турция миналия петък реши да отвори границите си към Гърция за бежанци и мигранти. 

Oще по темата

След това решение броят на пристигащите на гръцките острови мигранти се покачи. През уикенда там са пристигнали 900 мигранти. 

В този момент най-малко 20 хиляди души са отседнали в мигрантските центрове на Лесбос. Други 20 хиляди мигранти са разпределени на съседните острови Самос, Кос, лерос и Хиос. Мигрантите са настанени в центрове, предвидени за не повече от шест хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Българин

преди 4 години

*** по-долу да се чете и-з-м-е-т

24

Българин

преди 4 години

Да ги пращат на Путин, дето им бомбардира градовете! То не че в Москва няма мюсюлмани (гонят 1 милион вече), но там има много безлюдни райони, нека тая *** бачка там, дето са бачкали лагеристите по Сталиново време.

23

НПО Лесбиика

преди 4 години

И те са хора.

fallback