Снимка: БГНЕС
fallback

"Brexit не е краят, а началото на нова страница в британската история. Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем. Това заяви британският премиер Борис Джонсън към сънародниците си час преди страната му да напусне ЕС.

Oще по темата

По думите му, случващото се е начало на нова ера на приятелско сътрудничество с ЕС

 "Тази вечер напускаме Европейския съюз. За мнозина това е удивителен момент на надежда, момент, който те мислеха, че никога няма да настъпи. Много хора, разбира се, изпитват тревога и загуба, а има и трета група хора, вероятно най-голямата, които се безпокояха, че цялата тази политическа препирня никога няма да приключи", каза премиерът, цитиран от "Ройтерс" и БТА.

"Разбирам всички тези чувства и нашата работа като правителство, моята работа, е да обединим тази страна сега и да я поведем напред", добави той.

"Най-важното, което трябва да се каже тази вечер е, че това не е краят, а началото, мигът, когато пуква зората и завесата се вдига за ново действие в нашата славна национална драма", отбеляза поетично Джонсън.

"Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем", каза премиерът в изявлението си преди излизането на Великобритания от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

русото джоне

преди 4 години

Brexit не е краят, а началото на краят!!

93

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1 Пффф! На някои хора много им се иска, Такива като на дроплата Льо Пен във Франция. За доброто на Европа разчитам че Давид ще победи Голиат, тоест умът ще възтържествува над грубата материя.

92

Анонимен

преди 4 години

До доротеяДоротея, твое право да имаш собствено мнение но я ми кажи ти къде живееш? В България?Ако е така мога да кажа че разсъжденията ти са напълно лишени от смисъл, защото аз мисля за ЕС само в контекста България.За доброто на България бих искала ЕС да остане цял.Сега от европейците зависи, не трябва да отстъпват. Защото Борко разчита европейците да се размекнат и да го пуснат да си върви без да плати сметката. Надявам се това никой да не му го позволи. Ще говорим пак на 31-12 2020

fallback