Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда да се изясни обективната истина по случая с българчето на 7 месеца, отнето от семейството му от германските социални служби, както и да бъде направено всичко възможно за защита на интересите на детето и на семейството.

Oще по темата

Момиченцето Катерина е настанено при приемно семейство заради подозрения за упражнено насилие. Българският консул в Берлин е командирован в Хамбург заради този случай, разговарял е с родителите и техните адвокати, разясни министър Захариева. Тя каза още, че на 21 януари ще бъде първото дело в съда и съобщи, че е поискан достъп на нашия консул до съдебното заседание и изрази надежда да му бъде разрешено това, предава "Монитор".

"Министерството и всички отговорни институции в страната са в постоянна координация по случая и се оказва пълно съдействие на семейството“. Захариева припомни, че на 9 януари на електронната поща на посолството и консулската служба е получен сигнал, а на 10 януари е направена връзка с родителите и с всички, свързани със случая институции в Германия."Консулът ни от Берлин е командирован в Хамбург и вече е имал среща с родителите и адвоката им", разказа още пред журналисти в Министерски съвет министърът.

Семейството на Катерина твърди, че дъщеря им е взета и дадена на приемно семейство заради съмнения на германските власти за тормоз. Катерина е приета спешно в болница след тежък пътен инцидент. По време на лечението доктори се усъмняват, че тя има стар хематом, който може да е причина от физическо посегателство от страна на родители.

В подкрепа на родителите на малкото момиченце вчера бе организиран протест пред посолството на Германия у нас заради информацията за отнето бебе от българско семейство.Той е организаран в социалната мрежа Facebook, където е създадена и група "Да спасим Катерина!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Детето

преди 4 години

Аз глас нямам ли ???? Колко сте жалки.

18

xmmm

преди 4 години

консула се бил срещнал с родителите, с адвокатите им, щяк да бъде в съда и какво от това, с какво точно помага???? външната само плямпа и не прави нищо. да се разровят при лекаря, не трябва да се оставят на един лекар, това е мнооого важно, вече и обикновен роентген не могат да разчетат, толкова некадърни дойдоха, оттам започва всичко. А германия отдавна е в ръцете на либерастите и всичките им институции са такива.

17

гл. шеф.

преди 4 години

до. цял свят от гл шеф на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. хиляди дълголетия на всички. около вас. от нас съкретно тайно разузнаване

fallback