Снимка: БТА
fallback


Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се кани изцяло да отхвърли възможността за твърд  Brexit - без сделка с ЕС, в предизборния манифест на Консервативната партия. Това съобщи днес британският в. "Таймс", предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Oще по темата

По данни на изданието в документа няма да се споменава лозунгът " Brexit на всяка цена", с който Джонсън тръгна през юли на изборите за партиен лидер и го използва до средата на октомври, когато бе принуден да моли Брюксел за отсрочка. Като основна цел на партията при изборна победа ще се посочи "незабавно осъществяване на Брекзит" при условията на сделката между кралството и ЕС от 17 октомври.

Британски опозиционери неведнъж са изразявали опасения, че евроскептичното крило в редиците на управляващите консерватори, а и самият Джонсън може да настоят за твърд  Brexit, ако парламентът не одобри в крайна сметка споразумението с ЕС, напомня агенцията.

С корекциите в официалната партийна позиция консерваторите разчитат да успокоят избирателите, които се страхуват от евентуален  Brexit без сделка, а също и да привлекат на своя страна онези опозиционери, които са против нов референдум за Brexit, посочва "Таймс".

Според вестника новият манифест на консерваторите, който се очаква да бъде представен в средата на месеца, ще съдържа и обещания на правителството да намали данъците, да увеличи бюджетните разходи за социални програми и да акцентира върху борбата с престъпността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Ами той Борис Джонсън както е тръгнал да събира избиратели с намаляне на данъците и отказ от твърд Брекзит след месец като види че нещата не вървят ще обяви че се отказва изобщо от Брекзита.

8

Монархист

преди 4 години

до 3,да, много са, включително Холандия, Дания, Белгия, Швеция, Норвегия и Япония, има и други. Фактически измежду най-богатите държави малко не са монархии. Но по-важното е, че имаме хилядолетна история с Велики Царе, а сега се примиряваме с положение, което ни беше наложено. Нужно е да се върнем към корените си.

7

Анонимен

преди 4 години

На практика референдума за изход от ЕС се превърна в ликвидация на Обединеното кралство. На негово място ще се появят няколко малки държавички 3 или 4-ри на брой.

fallback