Снимка: Reuters
fallback

Италианската компания Пиаджо (Piaggio), производител на известните мотопеди Веспа (Vespa), изгуби дело за авторски права в Съда на Европейския съюз срещу китайски конкурент, предаде ДПА.

Пиаджо твърди, че дизайнът на мотопед, произвеждан от китайската Чжъцзян Чжунън индъстри груп (Zhejiang Zhongneng Industry Group) и регистриран в службата на ЕС за интелектуална собственост през 2010 година, е прекалено подобен на продукта Веспа Ел Екс (Vespa LX).

След като изгуби две обжалвания в европейската служба за интелектуална собственост през 2015 и 2018 година, италианската компания поиска Съдът на Европейския съюз да се намеси и да отмени регистрацията на мотопеда на китайската компания. Искането й обаче отново бе отхвърлено.

Общият съд на ЕС отхвърля обжалването на Пиаджо срещу решението на службата на ЕС за интелектуална собственост и така потвърждава, че то е законно, се посочва в изявление.
Според съда от Люксембург дизайнът на мотопеда на Чжъцзян Чжунън е достатъчно различен от този на Веспа Ел Екс и потребителите няма да се объркват.

Докато при модела на Чжъцзян Чжунън преобладават острите форми, моделът на Пиаджо залага за облите форми, се посочва в изявление на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ЗзЗ

преди 4 години

До 34а ти какви умения имаш че да те финансирам? И защо някой друг трябва да си продава имуществото че да финансира теб? Нали ти говориш за общо благо? Би следвало ти да си за пример на собствените си идеи. Продай си имуществото, финансирай разработки, раздай ги безплатно на другите и после ела и кажи че моделът ти работи. Защо не искаш да направиш така? Защото другите трябва да харчат, но не и ти?

18

Bad Company

преди 4 години

До Анонимен 30Щастливец си ти:). Остров "Утопия" или "Мъглявината Андромеда" ...........избора е твой. Мечтите са хубаво нещо. И са безплатни.:)

17

Анонимен

преди 4 години

До ЗзЗ" Говорим на различни езици с вас двамата." - ами хаде да говорим на един и същи език - отговори на въпроса ми от пост 17

fallback