Снимка: Pixabay
fallback

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът "Мобилност" да бъде изтеглен от Европейската комисия, предаде БНР.

Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути.

Oще по темата
В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предложението камионите да се връщат в страната - отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета.

Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Вносителят на искането за изтеглянето на пакета - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков призна, че резултатът от заседанието не е положителен, а дори малко разочароващ.

"Идва следващата седмица, така че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, но не очаквам да има по-добро представяне от това. Ясно е, че мнозинството е категорично срещу нашата позиция", каза той пред БНР.

Председателката на транспортната комисия Карима Дели съобщи, че следващото заседание е във вторник. Тогава ще се гласува дали да започнат преговорите по пакета. Ако вотът бъде положителен, започват преговори със Съвета и Комисията.

Новата комисия трябва да поеме функциите си от първи ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

"...брюксел щял да изравни стандарта..." - да, като избяга и последният българин на Запад

26

Анонимен

преди 4 години

"Губим в транспортната комисия битката"Който вярва на Боко и шкембе-министъра е ТАКА!!Приветствам решението!!!

25

yes

преди 4 години

да, бг бизнесите се разбиват, личното стопанство -прасето, вино ,ракия, да си оправиш сам колата се забрани.Иначе земеделската земя в БГ я държат ту'рците, производство и износ на пшеница го държат те, хранят турция от златна добрйджа , бизнесите в кърджали са все на ту'рци и парите влизат в тях, никой не ги закача, щото така е съгласувано. нека е.

fallback