Снимка: BulFoto

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира съобщението от днес на премиера Бойко Борисов, че българското правителство ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор.

"Страх лозе пази, но е късно за пазача.Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията,г-н премиер. Време ви е за притеснения", написа червената лидерка във Facebook.

Още по темата

Нинова изтъкна, че през седмицата е задала въпрос в парламента към Борисов, свързан с евентуалната подкрепа на страната ни за румънката, но премиерът не отговорил, защото казал, че това не е от неговата компетентност.

В края на своя пост Нинова изразява своята отдавна заявена подкрепа на Кьовеши и припоня, че е отнесла много критики за това свое решение, включително "и от свои, и от други".

Соцлидерът смята, че румънката "може да бъде носител на справедливост за европейските граждани" и й пожелава успех в битката за поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase