Снимка: Reuters
fallback

Европейската комисия съобщи, че ЕС предоставя 4,175 милиона евро в подкрепа на свободата на медиите и разследващата журналистика, предава БТА.

Средствата ще бъдат насочени в три направления. Първото е свързано с противодействието на нарушения на свободата на медиите, второто е за международни журналистически разследвания, а третото - за независима журналистика.

Oще по темата
ЕК отбелязва, че напоследък се наблюдава влошаване на свободата на медиите в някои държави от ЕС и в страните, които очакват да се присъединят към Общността.

Милион и половина евро ще бъдат предназначени за защита на журналистите с установяването на факти, застъпничество, наблюдение и съобщаване на подобни случаи. Предвижда се пряка помощ за журналистите, които са заплашени.

ЕС ще плати за разследвания на журналисти от поне две държави, които работят по въпроси от общ интерес за гражданите на няколко европейски страни. Бюджетът по това перо ще бъде 1,4 милиона евро.

За подкрепа за независима журналистика и за насърчаване на свободата на медиите в ЕС ще бъдат осигурени 1,275 млн. евро. Очаква се средствата да помогнат за разясняване на значението на свободата на медиите, за качествена и етична журналистика.

ЕС ще плати 90 на сто от допустимите разходи. Желаещите да се възползват от тези възможности са поканени да пишат до 18 септември на имейл CNECT-I1-CALLS@ec.europa.eu

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

И най вече завършване на начално образование на бг-журналистите! Щото това са правописни, синтактични, морфологични а и логични и прочие грешки!Интересно дали ежедневния каруцарски на online версията ще се смени със сериозен български, като при това не изключвам употребата на метафори, ирония или други познати трикове.

12

Анонимен

преди 4 години

Хайде сега, освободете се от шайката и започвайте! Тук има толкова работа за разследваща журналистика, че и сегашните студенти ще се пенсионират, докато се разкрие всичко!

11

Мъка

преди 4 години

***, то комунизма не си е отишъл Ва, бащите им крадоха, рушвет де, по Тодоров време, след демокрацията, кой лихво точки, кой с пари си за купиха жилища, земи и сие, назначиха си с пари децата на държавна и продължи покупка-продажбите им. По соца жилище за 20 х. Лв. И ремонт около 10,20 или 30 х. Лв, при заплати 100 и 170 лева, как е, добре, че от войни тук родителите им, а сега искат *** и сие за 50 х. Лв. При заплати 3,4 хил. Лв. Как е? Кой е прецакани, без партия, без връзки и комунистите

fallback