Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters
fallback

Британският министър-председател Тереза Мей написа днес писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което иска отлагане на Brexit до 30 юни, съобщи Ройтерс.

Oще по темата

"Обединеното кралство предлага този период да приключи на 30 юни 2019 г.", каза Мей в писмото.

Ако бъде постигнато споразумение в британския парламент за излизането от ЕС преди тази дата, тогава Лондон ще предложи отсрочката да приключи по-рано.

Британското правителство иска Brexit-ът да бъде преди 23 май 2019 г., за да не организира избори за Европейски парламент, но засега продължава приготовленията за тези избори, ако това се окаже невъзможно, каза Мей в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Brentrance

преди 5 години

Аз пък предлагам да вземе да напише стотина писма направо до Туск с последователно променяща се дата през 15 дни и да чака докато Туск не изгуби някое от тях. Тогава хем няма да излязат от ЕС, хем Туск/ЕС ще са виновни, хем няма нужда Мей да подава оставка.Найс, а!

29

Анонимен

преди 5 години

Разбира се. Те изобщо не смятат да излизат. В парламента им няма криза или несъгласие, а голямо съгласие всеки да играе ролята си в този театър, който се разиграва вече 2 години. Едните не искат това, другите не искат онова... никога няма съгласие за нищо. Всъщност има съгласие за нещо - да не излизат никога, пък ако ще и да се унижават до край.Тази долна държава никога няма да напусне, освен ако не бъда принудена. Те знаят какво ще последва при излизане.

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 24Нашата страна никой я не пита и като гледам няма скоро да ни питат. Ще ни опикават дорде станем европейци.

fallback