Снимка: Reuters
fallback

Британските депутати отхвърлиха сделката на премиера Тереза Мей за излизане от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Oще по темата
344 депутати гласуваха против сделката, а 286 я подкрепиха. Така това е третият път, когато парламентът отхвърля сделката на Мей, след гласуванията през януари и март.

Очаква се Великобритания да уведоми ЕС за бъдещите си намерения до 12 април.

Вариантите са отмяна на Brexit или излизане от блока без сделка. Британските депутати ще гласуват в понеделник по различни предложения за съставяне на нов план за излизането от ЕС, съобщава БТА.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че свиква на 10 април извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Той отбелязва, че решението му е свързано с изхода от днешното гласуване в британския парламент, който отхвърли споразумението, договорено между британското правителство и ЕС за оттеглянето на Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Неизвестната

преди 5 години

Еми хайде имай жена и деца и пак вземи 600лв.и да те видим до кога ще ти стигнат,пък пак ходи гласувай за тия .... Герб

52

Анонимен

преди 5 години

До Объркан1. Парите ще ги свършите в първите 6 месеца, докато се установите отново. Нещата тук доста се промениха за последните 10 години. 2. България се пише с главна буква, колкото и отдавна да сте се изнесли.

51

Ибн ебн ал Булгар

преди 5 години

На запад ги боли че ингилизите излизат, даже не се и говори. И без ЕС си има съюзи. Немско говорящите, скандивците, четворката. Плашат гаргите англичаните, гаргите сме ние.

fallback