Снимка: БТА

Британската премиерка Тереза Мей е казала днес пред депутатите от своята Консервативна партия, че ще подаде оставка, ако сделката й за Brexit бъде одобрена от парламента, предаде Ройтерс, като се позова на законодатели, присъствали на срещата.

Още по темата

Мей не е посочила конкретна дата, но е оставила впечатление, че ще се оттегли "доста скоро", каза един от тях Според негов колега британската премиерка е говорила много емоционално, предаде БТА.

Тереза Мей признала на срещата, че е налице желание "за нов подход, за ново лидерство" в следващата фаза от преговорите с ЕС, която ще определи бъдещите отношения между Лондон и Брюксел. "Няма да преча", е заявила Мей, цитирана от своята канцелария, предаде Франс прес.

От "Даунинг стрийт" 10 обещали на депутатите консерватори, че борбата кой да наследи Мей ще започне след 22 май, ако сделката за Брекзит бъде одобрена от парламента, съобщи Ройтерс.

Британската премиерка ще остане на поста, докато бъде избран нейният наследник. Според политически редактор на Би Би Си последното голямо посещение на Мей в чужбина ще е срещата на върха на Г-20 в края на юни в Япония, а новият министър-председател на Великобритания ще встъпи в длъжност през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase