Трима министри от кабинета на Тереза Мей подадоха снощи оставки в знак на несъгласие със стратегията за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Франс прес.

В драматичната вечер, в която британският парламент гласува за поемане на контрола върху дневния ред за Брекзит, оставки подадоха Ричард Харингтън (от министерството на индустрията), Алистър Бърт (от министерството на външните работи) и Стийв Брайн (от министерството на здравеопазването), предаде БТА.

Още по темата

В писмото си за оставка Харингтън обвини правителството, че "играе на рулетка" с "животите и средствата за препитание на голяма част" от британското население.

Британските депутати гласуваха вчера да поемат контрола върху процеса по излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз за един ден, за да опитат да намерят алтернативен път към Brexit, съобщи Ройтерс.

Поправката, внесена от депутата консерватор Оливър Летуин, налага промяна в правилата на заседанието на парламента в сряда, за да се предостави време за гласуване за различни варианти за Брекзит.

Поправката бе приета с 329 срещу 202 гласа и ще позволи в сряда да бъде организирана серия от гласувания, включително за оставане в единния пазар, за нов референдум и дори за отмяна на излизането от ЕС, посочи Франс прес.

Този вот бе нов удар за министър-председателката Тереза Мей, която опитва да намери подкрепа за приемане на споразумението за излизане, което договори с Брюксел и което бе отхвърлено два пъти от депутатите.

Това показва до каква степен Мей е загубила авторитета си, въпреки че по думите й правителството не е задължено да се съобрази с резултатите от тези т.нар. "указателни" гласувания, отбеляза Ройтерс.
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 месеца

Утре ще гласуват за отмяна Брекзита и оставане в ЕС. Вдруги ден Тереза Мей ще си подаде оставката и цялата комедия с щастлив край ще приключи. Само дето някои другари на изток ще останат напълно разочаровани и ще демагогстват че в UK няма демокрация.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Скоро Кралството ще се срине. Не е нужно фрактално представяне на опитите за образуването на нова фаза, даващи ясна картинка на подредеността на близкия хаос. Когато степените на свобода са повече от неодходимите за новата фаза, то имаме изроденост на системата с характерното и фракциониране.

4

Дедо поп

преди 3 месеца

въпреки че по думите й правителството не е задължено да се съобрази с резултатите от тези т.нар. "указателни" гласувания.
Е тогава за чий ще гласуват?!?!?