Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

Продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите положителното развитие във връзка с пакета "Мобилност". В началото на заседанието на правителството той заяви, че вчера е разговарял по темата с много свои колеги от ЕНП.

Да не се радваме предварително, а да се надяваме, че при следващото гласуване всички евродепутати ще са там и ще гласуват, каза Борисов по повод изпуснатия шанс в ЕП.

Премиерът коментира още, че се полагат огромни усилия, но нищо не е даденост.

Oще по темата

"Засега успяваме, но то не е даром и е много трудно", посочи той. "Можеше всичко това да мине още онзи ден, ако двама депутати още от България бяха отишли да си дадат гласа, за съжаление не стана", коментира премиерът

Очакванията на превозвачите са, че днес гласуване по спорния пакет няма да има, защото по тяхна информация шефът на ЕП Антонио Таяни е изтеглил досието и го е върнал в транспортната комисия. Таяни вече обяви, че по пакета "Мобилност" са внесени над 1000 предложения за поправки.

България е сред държавите, които се противопоставят на бързото приемане на преговорната позиция на Европейския парламент и настоява тя да се разгледа от новия парламент след изборите.

От бранша днес излизат на протести в София и в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Скептик

преди 5 години

Какви битки печелиш бе приятел?От следващата година ще внасяш газ от Турция,После ще ти затворят ТЕЦ2 с Българските въглища,После ще ти затворят АЕЦ,После тия ламаринени заводи за ръчен труд ще изчезнат,После ще дойдат евреите и турците да изкупят всичко, че такава хубава земя нямат.

32

Смешник

преди 5 години

Да го приемат да фалират фирми ще се намерят други на тяхно място. Като не си платежо способен те изяждат в капиталистическия свят 30+г преход 10+г в ЕС време за развитие са имали но Желание явно не . Ся няма как да не го приемат защото с тези промени печелят самите шофьори тайче във нормална европа така се прави политика като защитаваш тия във края на веригата не на експлататорите

31

Анонимен

преди 5 години

Борим се да откраднем работата на колегите-шофьори от западните транспортни фирми,защото сме по евтини.А сме по евтини защото сме си дали задниците под наем и ни плащат по малко.

fallback