Бойко Борисов. Снимка: БТА

Продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите положителното развитие във връзка с пакета "Мобилност". В началото на заседанието на правителството той заяви, че вчера е разговарял по темата с много свои колеги от ЕНП.

Да не се радваме предварително, а да се надяваме, че при следващото гласуване всички евродепутати ще са там и ще гласуват, каза Борисов по повод изпуснатия шанс в ЕП.

Премиерът коментира още, че се полагат огромни усилия, но нищо не е даденост.

Още по темата

"Засега успяваме, но то не е даром и е много трудно", посочи той. "Можеше всичко това да мине още онзи ден, ако двама депутати още от България бяха отишли да си дадат гласа, за съжаление не стана", коментира премиерът

Очакванията на превозвачите са, че днес гласуване по спорния пакет няма да има, защото по тяхна информация шефът на ЕП Антонио Таяни е изтеглил досието и го е върнал в транспортната комисия. Таяни вече обяви, че по пакета "Мобилност" са внесени над 1000 предложения за поправки.

България е сред държавите, които се противопоставят на бързото приемане на преговорната позиция на Европейския парламент и настоява тя да се разгледа от новия парламент след изборите.

От бранша днес излизат на протести в София и в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase