Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от другите държави-членки на ЕС успешно арестуваха заподозрения убиец на журналиста Виктория Маринова – Северин.

Това се казва в изявление на Юнкер, разпространено от ЕК.

Oще по темата

"Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия", се казва в изявлението.

"Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова", се посочва също така в разпространения текст.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни също поздрави българските власти за залавянето на заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Поздравявам българските власти за бързината и точността в разследването, които доведоха до задържането на убиеца, пише Таяни в Тwitter.

Той отбелязва, че подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 5 години

Бог да прости жертвата и се смили над близките! Нека същата скорост на разследване получат всички българи без изключение, също така нека пияните шофьори бъдат набутани по дранголниците където им е мястото а не да бъдат на свобода. Западът знае за тези наши двойни стандарти така че Бойко нека не се прави на ощипан.

60

Анонимен

преди 5 години

"Юнкер поздрави Борисов за ареста на 21-годишния Северин"Цайсатия алкохолик би трябвало да поздрави разследващите, Борисов няма абсолютно никакви заслуги.

59

МЕГАБЕЗОЧИЕ

преди 5 години

o другаря Бойко заяви, че цитирам - как може в Брюксел да ни слагат в една група с Малта и Словакия, имайки предвид, че там имаше убийства на журналисти заради работата им. Един вид сме преди тези две страни. Ами не сме другарю Бойко ЗАЩОТО СЛОВАКИЯ Е НА 27 МЯСТО ПО МЕДИЙНА СВОБОДА, МАЛТА НА 65 А ТВОЯТА БЪЛГАРИЯ СИ Я ДОТЪТРИЛ НА 111 МЯСТО.

fallback