Матео Салвини. Снимка: архив, Reuters
fallback

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини заяви, че германският канцлер Ангела Меркел носи косвена вина за насилието в Кемниц, предаде Франс прес.

Меркел подцени трудностите около интегрирането на стотици хиляди мигранти в Германия, аргументира се Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия "Лига", в разпространено снощи интервю за германската обществена телевизия Дойче веле.

Oще по темата

Повод за вълненията в Кемниц през последните дни, в които е замесена крайната десница, стана убийството в източния германски град на местен жител, за което бяха задържани двама мигранти - иракчанин и сириец.

"Изглежда доста ясно, че Ангела Меркел подцени риска от социални напрежения през последните години, когато твърдеше, че има достатъчно място за стотици хиляди от тези хора в Германия", заяви вътрешният министър в новото италианско популистко правителство, който е твърд противник на нелегалната миграция. "Спомням си много добре какво стана през онази прословута новогодишна нощ в Кьолн и на други места", отбеляза Салвини.

Той визираше сексуалните посегателства срещу много жени в западния германски град на 31 декември 2015 г. Това развитие бе повратна точка във възприемането на мигрантския наплив и на щедрата политика на Меркел от германското общество, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
Салвини определи нарастването на популярността на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" като "ясна реакция" на, според него, погрешната преценка на канцлера и правителството да приемат бежанци.
"Това е отговорът, който голям брой недоволни германци искат да дадат", каза италианският вътрешен министър, който се обявява за максимално ограничителна политика спрямо мигрантите, които пристигат в страната му през Средиземно море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!!

14

Анонимен

преди 5 години

Прав е! Меркел и цялата тази невменяема идиотска политика на ЕС събуди крайнодесните партии! Меркел е сложена от по горни от нея да изпълнява плановете за ислямизирането на Европа и затриването на страните! Ако не се събудим както Унгария, Италия, Австрия.... заминаваме. Сорос и целият Билдерберг си трият ръцете. Затова в продажните им медии се говори толкова лошо за Салвини, Орбан, Льо Пен. Защото са опасни и вредни за плановете им. Всички тези глупости за интеграция и хуманна политика, са лъжа

13

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

ако не беха изкарали антифа и прочие либерастня да прави контрапротести, всичко щеше да си е напълно в нормите. източна германия, антифа, либерасти...сърп и чук.

fallback