Снимка: Reuters

Германският министър на външните работи Хайко Маас заяви в интервю за вестник "Билд", че безредиците в Кемниц са шокиращи, а нацистките поздрави по улиците на германски градове са позор за Германия, предаде ТАСС.

"На срещата в четвъртък на министрите на външните работи във Виена моите европейски колеги доста често повдигаха тази тема", заяви Маас.

Още по темата

Министърът каза, че "както жестокото убийство (на 35-годишния германец), така и отвратителните нападения срещу случайни минувачи шокират".

"Всички престъпници трябва да усетят строгостта на правовата държава", заяви Маас.

"Това, което, разбира се, ясно давам да се разбере, е, че мнозинството от германските граждани смятат подобни нападения за неприемливи, те са отворени към света и толерантни", добави той.

Министърът посочи, че "когато става дума за ксенофобия, десен екстремизъм и расизъм, на Германия с основание се гледа особено критично".

"Ако по нашите улици днес отново се показват нацистки поздрави, това е позор за страната ни", заяви министърът.

Маас призова германците "да не извръщат поглед", а "да застанат с лице срещу неонацистите и антисемитите".
 

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

192

революционер

преди 3 години

Проблема на запада са високомерните и самодоволни политици,които кой знае защо забравят,че дървета има за всички тях!

191

Анонимен

преди 3 години

Германия трябва да се събуди, да изгони тая помия Меркел, тя е срам за Германия не нацистките поздрави. Да живее Фашизма!

190

Dimitrova

преди 3 години

Съвсем очаквано.Не може да събереш всякакви маймуни и забрадки и да очакваш нещо друго. В Германия всякаш турският им е официялен,нормално да им е дошло до гуша от талибани