Снимка: Reuters

Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време на вчерашните протести в град Кемниц, предаде ТАСС, цитирайки сайта на местната полиция.

"Полицията задържа около 300 души", се казва на сайта. "Те изглежда се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията "Алтернатива за Германия". Полицията предотврати сблъсъка между различни групи", се добавя в изявлението. По време на протестите имаше множество сблъсъци с полицията.

Полицията съобщи и нови данни за броя на участниците в двата протеста в града, които се оценяват на около 9500. По-рано беше съобщено за общ брой от около 8000 участници.

Още по темата

Най-малко 9 души са пострадали при протестите, съобщава ДПА. Отбелязани са най-малко 25 престъпления, включително унищожаване на собственост, телесни повреди, съпротива при арест и използване на знаци на забранени организации.

Освен протестите в Кемниц беше извършено и нападение срещу 20-годишен афганистанец, който е леко ранен. Според полицията нападателите са четирима неизвестни със скрити лица.

След приключването на митинга на крайнодесните организации, много протестиращи от двете страни отказаха да напуснат района. Полицията засили присъствието си в района и докара водни оръдия, с падането на нощта. Общо в града бяха разположени 1800 полицаи, пише БТА.

Протестите в града започнаха след убийство на германец, заподозрени за което са сириец и иракчанин.

 

Коментари Напиши коментар

69

Наблюдател

преди 3 години

Педералите, разбира се, арестуват всичко бяло което не е съгласно с тях. Но кафяво-сивкавите престъпни навлеци са защитен вид.

68

Сп€€€нс

преди 3 години

От миналата седмица слушам новините и си давам сметка как из европата сменят песента. В първите часове и дни казаха че ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ са , а после започнаха да казват ПРЕДПОЛАГАЕМИТЕ извършители , за да се стигне до ЗАПОДОЗРЕНИ и ПРЕДПОЛАГАЕМИ ЗАПОДОЗРЕНИ....

67

Слав

преди 3 години

До всички, които се възхищават на неонацистите!!! Германците са двулични и нагли. В съзнанието си са нацисти. Те еднакво мразят и араби и славяни вкл. българи. Ние се трепем за некой талер а те все недоволни и ни дискриминират. С кеф биха ни обгазили. Та дреме ми на schwansa за швабюхите.