Снимка: архив, Reuters
fallback

Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост", цитиран от ДПА.

В допитването на Европейската комисия от началото на юли до средата на август взеха участие 4,6 милиона души. Това е рекордно участие в онлайн сондаж на ЕС. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.

Oще по темата

От хората, предпочитащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.

Говорителка на ЕК каза снощи, че Еврокомисията ще проучи подробно резултатите, преди да направи каквито и да било публични изявления.

Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни действия, необходими за промени в нормативната уредба, пише БТА.

Всяка окончателна реформа трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

иванчо

преди 5 години

Какво означава зимно време , лятно време ,астрономическо време , истинско време или фалшиво време .Времето е едно - изгрява слънце - става ден : залязва слънце става нощ .Зимата нощта е по-дълга от деня и имаме повече тъмнина и сутрин и вечер.Лятото обаче денят е по-голям от нощта и имаме повече светлина.При зимното часово време ,ще имаме един светъл час в повече сутринта от 4 до 5 ч.,а при лятното един час вечер от 20 до 21 ч.Според вас кой от двата часа би бил по-използваем ?

41

Минавам

преди 5 години

8 млн. участвали в анкета, до която никой не можа да се добере, не са 500 млн. европейци. Да преместят началото на работното време с един час и свободното време в светлата част на деня ще бъда удължено. Няма разлика да започне работния ден в 8 астрономично време или в 9 "лятно" като стрелките са преместени с 1 ч. напред. Престанете с дивотиите на някакви ***, опитващи се на всяка цена да ни контролират, да правят каквото си искат с нас. Могат да си играят с овцете, с хората - не.

40

МИРОСЛАВ СТОЕВ

преди 5 години

НЕКА ДА ОСТАНЕ ЗИМНОТО ВРЕМЕ ТОВА СИ Е ИСТИНСКОТО ВРЕМЕ И ЗАЩО БИЗНЕСА ЩЕ РЕШАВА КОЕ ВРЕМЕ ДА ОСТАНЕ  НА КОИ МУ СЕ СТАВА ЗИМАТА В 7 ДА РЕЧЕМ И  ОЩЕ Е  НОЩ НЕ МОЖЕ ЗИМАТА С ЛЯТНО ВРЕМЕ  А ЛЯТОТО СЪС ЗИМНО МОЖЕ  ЗАЩО ВИНАГИ БИЗНЕСА И ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ РЕШАВАТ ВМЕСТО НАС И ВИНАГИ СЕ ВЗИМА РЕШЕНИЕТО ОТ ТЯХ ВМЕСТО  ХОРАТА  КОЙТО РАБОТЯТ И ТРЯБВА ТЕ ДА ПРЕЦЕНЯТ КАК ИМ Е ПО УДОБНО А НЕ ДА СЕ ГОНЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ЗА КОЙТО ПАРИТЕ СА ВСИЧКО.

fallback