Снимка: архив, Reuters

Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост", цитиран от ДПА.

В допитването на Европейската комисия от началото на юли до средата на август взеха участие 4,6 милиона души. Това е рекордно участие в онлайн сондаж на ЕС. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.

Още по темата

От хората, предпочитащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.

Говорителка на ЕК каза снощи, че Еврокомисията ще проучи подробно резултатите, преди да направи каквито и да било публични изявления.

Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни действия, необходими за промени в нормативната уредба, пише БТА.

Всяка окончателна реформа трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки.
 

Коментари Напиши коментар

42

иванчо

преди 5 дни

А бе май много ви е страх да видите сутрин изгрева на слънцето.Не се бойте няма нищо страшно

41

Анонимен

преди 1 седмица

До Munchen_DE
И КОЛКО точно месеца ще се съмва в 4? И колко са останалите, когато във виелиците 4 часа е време за сън? Ще ти кажа- 8 месеца!

40

Анонимен

преди 1 седмица

Глупости. Летните месеци, в които рано сутрин е светло са 4-5. Всички останали месеци сутрин е като в рог. Не сме искали лятно време. Искаме си нормалното, което е зимното. Навремето НЕГО смениха.