Снимка: Reuters
fallback

Отстраненият от длъжност Карлес Пучдемон е на посещение в Брюксел и не се намира в Каталуния, както се мислеше по-рано. Това заяви за AFP източник от централното правителство в Мадрид, цитиран от "Фокус".

Каталунският лидер, който бе свален от власт в петък след едностранното обявяване на независимост на региона, "е в Брюксел". По данни на местни медии, Пучдемон е придружаван от други бивши представители на властите в Барселона.

Oще по темата

Отношението на Белгия към Пучдемон предизвика напрежение в Брюксел. Още вчера белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен обяви, че сваленият каталунски лидер може да поиска политическо убежище в Белгия, а тя да му го даде.

Днес белгийският премиер Шарл Мишел обаче обвини Франкен, че налива масло в огъня. Той допълни, че предоставянето на убежище на Пучдемон "изобщо не стои на дневен ред" и повтори предишния си призив за диалог между Барселона и Испания.

Каталунският лидер бе предупреден след като обяви независимостта на областта, че може да бъде арестуван за организиране на бунт - престъпление, което се наказва с до 30 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 6 години

Пучдемон, стана най-търсения покемон в Испания!

52

ЕВРОРЕГИОН КАТАЛУНИЯ

преди 6 години

СЛЕД НЕГО ИДВА ЕВРОРЕГИОН "ТРАКИЯ" с административен център ОДРИН!ПРЕДВИДЕНО Е ЕВРОПА ДА СЕ РАЗДЕЛИ НА 250 НЕЗАВИСИМИ ЕВРОРЕГИОНА С ЦЕНТРАЛА БРЮКСЕЛ. ВЪРВИ СЕ КЪМ ФЕДЕРАЛИЗАЦИ.

51

Анонимен

преди 6 години

Каталуня няма нищо общо с Испания! тя е окупирана от Испания. Четете оригинална история! Все едно България да е част от Турция

fallback