Анис Амри. Снимка: архив, Reuters
fallback

На германските власти са известни 14 различни самоличности, под които се е подвизавал нападателят на коледния берлински базар Анис Амри, съобщи пред репортери шефът на криминалната полиция в провинция Северен Рейн-Вестфалия Дитер Шурман, цитиран от Асошиейтед прес.

Според следователите 24-годишният тунизиец е шофирал камиона, връхлетял върху базара на 19 декември, убивайки 12 души. Атентаторът бе убит на 23 декември в престрелка с италианската полиция в предградие на Милано.

Амри пристигнал в Германия в средата на 2015 г. По-късно властите го включили в списък на склонни към насилие ислямски екстремисти. Бил е разследван и за получаване на социални помощи едновременно под две различни имена.

Шурман каза пред депутати от провинциалния парламент, че властите не са могли да открият улики срещу него за евентуални планове за атаки, които биха издържали в съда.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - "Боже, боже... Те списъци правят. Вместо веднага да..."не много отдавна SS е действал доста безкомпромисно. Сега, от една страна се пазят, а от друга изобщо нямат стратегия по въпроса. Глобализмът явно не се кахъри за метастазите на партизанската борба и вариантите на световна революция. Дълъг разговор е това.

11

Анонимен

преди 7 години

"По-късно властите го включили в списък на склонни към насилие ислямски екстремисти."Боже, боже... Те списъци правят. Вместо веднага да екстрадират нечовешки злия престъпен И СКЛОНЕН КЪМ НАСИЛИЕ ИСЛЯМСКИ индивид, те в списък го сложили. Замислете се само що за умствено болни и комплексирани са немците. Ционистката пропаганда с 89-те трилиона "изгорени" евреи просто им изяде ума, горките промити мозъчета.Въпреки че не го заслужавате, нека Бога ви помага, жалки краутове.

10

Мозък

преди 7 години

Този *ти и мозъка ще излезе, как се запомнят 14 имена? Сигурно се е писъл че е малолетен също, горкото 15 годишно детенце ... малееее на Германците им е развалена системата и ще си патят още много

fallback