Снимка: Reuters

Полицията е задържала за разпит бившата съпруга на мъжа, за когото се предполага, че е шофирал камиона, който се вряза в хората в Ница. При нападението загинаха най-малко 84 души, а други 70 са ранени.

Разследващите се опитват да установят мотивите на 31-годишния жител на Ница от туниски произход Мохамед Лахуайедж Бухлел и да разберат дали той е имал съучастници. Бухлел е в процес на развод със съпругата си, от която има три деца.  

Още по темата

Съседи на Бухлел споделят, че той им изглеждал повече заинтересован от хубавите жени, отколкото от религията. Те го описват и като депресиран и нестабилен човек, но смятат, че това се дължало на краха с брака му и на финансови проблеми. Един от съседите разказва, че не му харесвал настойчивия начин, по който гледал дъщерите му.

От една година Бухлел е имал разрешително за правоуправление на тежкотоварен камион. Той работел като доставчик във фирма, но преди един месец имал инцидент. Заспал на волана и предизвикал пътнотранспортно произшествие. Тогава бил задържан под стража.

Френската телевизия Ем 6 съобщава, че вчера крайбрежният булевард е бил затворен за движение, но камионът, управляван от нападателя Мохамед Булел, е бил пропуснат да мине, защото той е излъгал, че карал сладолед за хората, събрали се там за националния празник на Франция.

"По наши данни, въпреки че Английската крайбрежна алея е трябвало да бъде затворена за автомобили, Мохамед Лахуайедж Бухлел е успял да стигне до там, казвайки, че трябва да достави сладолед", съобщава телевизионният канал.

Телевизия Бе Еф Ем Те Ве от своя страна съобщава, че 31-годишният Бухлел, който е роден в предградие на тунизийския курортен град Сус, нямал двойно гражданство, както беше съобщено по-рано днес. Той имал само тунизийско гражданство и разрешително за пребиваване във Франция. Адресната му регистрация е в Ница и е познайник на полицията за домашно насилие, заплахи, кражба, употреба на оръжие, но не и за тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase