Снимка: Reuters

В сградата на брюкселското летище "Завентем" са били открити оръжия след атентата, предаде Belga, позовавайки се на анонимен източник.

Информацията не е потвърдена от властите, пише "Фокус". Според някои белгийски медии е открит автомат "Калашников", както и трета невзривена бомба във фоайето на летището.

Полицията в Брюксел извършва обиски във връзка с атентатите, предаде RTBF, като се позовава на източници от съдебната система.

В момента полицията издирва активно хора, заподозрени за участие в атаките.

Още по темата

Терористичната групировка "Ислямска държава" е поела отговорност за днешните експлозии в Брюксел. Това съобщава белгийското издание Nieuws Blad, като се позовава на кюрдската информационна агенция Rudaw.

Екстремистите са разпространили и изявление в свързаната с тях информационна агенция "Амак", съобщават египетските медии.

В комюникето терористите не разкриват никакви подробности за нападенията. Те обаче заплашват с нови атаки в Европа.

Агенция Ройтерс съобщава, че поддръжници на ИД хвалели нападенията в Брюксел в социални медии.

"ИД ще ви накара да се замислите хиляда пъти, преди да посмеете да убивате отново мюсюлмани", казва един поддръжник на ИД в Туитър.

Серия от терористични атаки разтърсиха Брюксел днес. Около 8 часа местно време на летище "Завентим" избухнаха две експлозии. След около час стана взрив на метростанцията "Малбек".

Белгийската прокуратура потвърди, че при координираните атаки са загинали 28 души, а 90 души са ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase