Снимка: Twitter

Общ преглед

Полицията в Брюксел арестува двама мъже в района на железопътната гара Норд, съобщи News_Executive в Twitter.

За момента информацията не е потвърдена.

Със снимки на ареста разполага и профилът Abraxas Spa, отново в Twitter.

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е поела отговорност за днешните експлозии в Брюксел. Това съобщава белгийското издание Nieuws Blad, като се позовава на кюрдската информационна агенция Rudaw. За изявление на ИД, с което се поема отговорността за днешните нападения, съобщава и свързаната с терористичната групировка агенция "Амак", цитирана от египетските медии. За това информира ТАСС. В комюникето терористите не разкриват никакви подробности за нападенията. Те обаче заплашват с нови атаки в Европа.

Междувременно беше съобщено, че спецслужбите на Русия са предали на властите в Белгия информация за подготовка на атака от трима бойци от „Ислямска държава“, сред които двама братя от Беларус. Според източник на lifenews.ru Иван и Алексей Довбаш заедно със сънародника си Марат Юнусов са заминали за Белгия в края на февруари.

Известно е, че 27-годишният Алексей Довбаш първи е приел исляма и е започнал да комуникира с радикални ислямисти. Под влиянието на по-големия си брат от радикалните идеи започнал да се интересува и по-малкият брат – 23-годишният Иван, казва източникът на онлайн изданието.

По данни на силовите структури двамата братя са се присъединили към отряд терористи в Сирия и след като преминали бойна подготовка, те заминали за ЕС.

Серия от терористични атаки стана днес в Брюксел. Около 8 часа местно време на летище „Завентим“ избухнаха две експлозии. След около час стана взрив на метростанцията „Малбек“. Белгийската прокуратура потвърди, че при координираните атаки са загинали 28 души, а 90 души са ранени.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар