Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският парламент даде зелена светлина за нови 401,3 милиона евро, които да бъдат използвани от ЕС до края на годината за овладяване на миграционната криза, съобщи ДПА.

Отпускането на тези средства бе предложено от Европейската комисия и одобрено от бюджетната комисия на ЕП в понеделник, уточнява на сайта си Европарламентът. Те трябва да се използват от страните членки, най-силно засегнати от миграционния поток, от трети страни, приели най-голям брой сирийски бежанци, както и от европейски служби, работещи по кризата.

 "Парламентът разбира колко извънредна е ситуацията с бежанците", каза евродепутатката Ейдер Гардиасабал, която работи по въпросите на бюджета в Европарламента, цитирана от ДПА.

 "Ако искаме да се справим с бежанската криза по ефикасен начин, то имаме нужда от тези пари, за да финансираме незабавно по-нататъшните си действия", допълни Гардиасабал, членка на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

Двайсет и осемте държави членки са обещали 330,7 милиона евро към тазгодишния бюджет на ЕС, но ще трябва да изплатят тези пари чак идната година.

Те ще бъдат в допълнение към 70,6 милиона евро спешна помощ за най-засегнатите от миграционната вълна държави, за наемане на персонал за Фронтекс, Европол и за оказване на по-голяма помощ за страни извън ЕС, които приемат сирийски бежанци.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Anonim

преди 8 години

По един ня ден, но в продължение на една година!!!

2

Анонимен

преди 8 години

Тези пари трябва да отидат за незабавната реадмисия (връщане по радните земи) на алжирци, афганистанци, индийци, пакистанци, египтяни, либийци, всякакви африканци, косовари, албанци и български ***, закачили се към мигрантите.ПО-ЕВТИНО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ТРАНСПОРТА, ОТКОЛКОТО ДА ГИ ХРАНТУТИМ С ГОДИНИ НАРЕД, МЪРЗЕЛИВИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВИСШАТА РЕЛИГИЯ - ИСЛЯМА.

1

Анонимен

преди 8 години

Е.П. дава пари--ама от нашите--реално пак ние плащаме заради американските интриги....Щото тези пари можеха да отидат за нещо полезно в Е.Съюз....

fallback