Снимка: Reuters
fallback

Министрите на финансите от еврозоната и Гърция са се споразумели по проекто договор за продължаване на гръцката финансова помощ. Това съобщи представител на гръцкото правителство, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Удължението ще е с още четири месеца.

Oще по темата
По-рано и европейският комисар за икономиката Пиер Московиси обясни, че има напредък в преговорите за модифициране на финансовата помощ за Атина и шанс за постигане на окончателно споразумение.

„От понеделник се води активна работа. Аз смятам, че ние имаме напредък. Сега е нужно да преминем от този напредък към ясно споразумение. Договарянето е възможно“, каза еврокмисарят, цитиран от РИА Новости.

Съветът на министрите за трети път през последния месец ще обсъди въпроса за финансовата помощ за Гърция. Дебатите ще бъдат по удължаването на текущия пакет помощи с половин година и възможното променяне на условията за предоставяне на международна помощна Гърция.

Преди началото на заседанието на Еврогрупата стана ясно, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е поискал президентът на ЕС Доналд Туск да свика европейска среща на върха в неделя, ако днешната среща се провали.

Според ДПА, която цитира официално комюнике от кабинета на гръцкия министър-председател, Ципрас ще поиска такава среща след телефонен разговор с Туск.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 години

До :-)За съжаление масово се плюят гърците по форумите без особено акедкватна причини за това. Ще каже човек, че те са ни виновни за мизерията в която живеем. Типично по български, щом на съседа му е зле, се чувстваме по добре. Само дето хората са много по щастливи и живеят много по-добре от нас. И са сплотени, не са като нас. Там като се каже стачка, всички излизат. Тук се пръкнат стотина човека и това е.

52

Афентико

преди 9 години

Набирам РАБОТЛИВИ българи за работа в маслинено ТКЗС в Гърция. Заплащане срещу прехрана. Закуска,обед и вечеря (морска водица с лед, маслини и солена хамсия) на тумбак. All Inclusive!

51

Анонимен

преди 9 години

do 53, ами да -сириза клекна... кой дава парите за заем и кой ги взема, ***? или ЕС си мислиш, че така раздава пари на добра воля хахахах

fallback