53

Анонимен

преди 9 години

До :-)За съжаление масово се плюят гърците по форумите без особено акедкватна причини за това. Ще каже човек, че те са ни виновни за мизерията в която живеем. Типично по български, щом на съседа му е зле, се чувстваме по добре. Само дето хората са много по щастливи и живеят много по-добре от нас. И са сплотени, не са като нас. Там като се каже стачка, всички излизат. Тук се пръкнат стотина човека и това е.

52

Афентико

преди 9 години

Набирам РАБОТЛИВИ българи за работа в маслинено ТКЗС в Гърция. Заплащане срещу прехрана. Закуска,обед и вечеря (морска водица с лед, маслини и солена хамсия) на тумбак. All Inclusive!

51

Анонимен

преди 9 години

do 53, ами да -сириза клекна... кой дава парите за заем и кой ги взема, ***? или ЕС си мислиш, че така раздава пари на добра воля хахахах

50

Анонимен

преди 9 години

моля , моля непритеснявайте гръцкият народ ,те имат 3 дневен отпуск в понделник е чист за тях и несе работи , лека събота живот и здраве

49

Анонимен

преди 9 години

Гърция постигна много добро споразумение.Страната се управляваше от Тройката с e-mail.Ако Ципрас не беше спечелил изборите,предишното правителство беше подписало споразумение за намаляване на пенсиите,за увеличаване ДДС на туристическите у.,както на лекарствата и др.Аз не разбирам защо много от форума са срещу Гърция.Парите,които дължи Гърция бяха теглени от банки,и с цел да не фалира банковата с-*** в целия ЕС,с тях бяха задължени данъкоплатците не само на Гърция,а и на др.страни от еврозоната

48

:-)

преди 9 години

Не разбирам какво имат уважаемите форумци срещу Гърция в конкретния случай. В крайна сметка Гърците не дължат пари на нас. България - като държава с бързо увеличаващ се външен дълг в следващите 5-7 години има полза Гърция да създаде ред прецеденти, от които в последствие да се ползваме и ние (ако избраниците имат куража). Нима някой се заблуждава, че българската икономика ще може да си върне 16-те милиарда дълг, които ни предстои да вземем. Така, че нас ни чака същото, по волята на Великите сили

47

фалит на Гърция

преди 9 години

Ципрас твърдо поведе Гърция към фалит!

46

лъжите на Ципрас

преди 9 години

Ципрас тържествена заяви, че Гърция няма да взема повече заеми - излъга, ще взема! Каза, че ще принуди Европа да ореже гръцките заеми - излъга, няма да орежат заемите. Каза, че спира тежките реформи - излъга, с новите заеми ще преподпишат ангажиментите за реформи. Ципрас се провали тотално, т.е. Гърция се правали тотално. Гърците в момента теглят милиарди от банките, тъй като се страхуват от фалит на държавата и не се знае още колко време ще издържат преди да са затворили. На крачка от фалит са.

45

Фен

преди 9 години

Браво на Янис рокера!

44

Анонимен

преди 9 години

Джамбазаки много добре го каза. Продължаваме за храниме държави като Гърция, Испания и т.н. Парите ни за Еврочленството потъват за мързеливи държави. Това е истината. Гърците ще си живеят на гърба на Евросъюза до когато си искат май. Това е много нагло от тяхна страна, само да плачеш и да просиш.

43

аз

преди 9 години

До АнонименКъде ги видя клекнали?Клекна Еврогейския съюз!

42

Анонимен

преди 9 години

и сириза клекна хахаха

41

Анонимен

преди 9 години

Цироза ли е, Сириза ли е?

40

:-)

преди 9 години

Както се очакваше, гърците постигнаха своето. Браво на тях. Овчедушните да си правят равносметката (ако въобще са в състояние).

39

Грък

преди 9 години

Янис Варуфакис след подписването на новото споразумение:"Този уикенд ще е творчески и радостен, защото Гърция оставя зад гърба си меморандума (за мерки на жестоки икономии), категоричен бе гръцкият финансов министър. Айде пак на узото и сиртакито през работно време! Да работи чичо Ханс! Ние требе да олабиме коланите, че да има къде да събираме рицината.

38

До 46

преди 9 години

Аз също прочетох внимателно официалното комюнике. Гърците никъде не са се съгласили да продължат с реформите и рестрикциите на които се бяха съгласили. Навсякъде се казва, че някакъв бъдеш период ще се се водят преговори на високо нива, на експертно ниво и т.н.т. Вярно е също и че Еврогрупата не са се съгласили да опростят още от дълга, каквото беше искането на Гърция. С една дума - всеки си е останал на неговата си позиция, но на гърците ще се дава помощ още най малко 4 месеца.

37

Кукувица

преди 9 години

Гърците изцяло са се съгласили на исканията на ЕК и по-точно Волфганг Шойбле, като са подписали предварително приготвена декларация. Всичките им искания са отишли на ***. Работата с покера е проста- За да играеш покер се иска да имаш пари. С задължения просто не става.

36

Анонимен

преди 9 години

Четох написанатов официалното комюнике. Дадоха шанс на Гърция да се отегли с достойнство. Ако има промяна на сегашните договорки, то те трябва да минат приз националните парламенти. А това няма как да стане. Просто не се променя нищо, гърците имат отсрочка до лятото, но лихвите си течат. Никъде няма споразумение за намаляване на дълга, а самообщо приказки. Дори не сигурно, че и това разхлабване ще стане.

35

До предния

преди 9 години

Къде прочете, че гърците са се съгласили да продължават реформите? Просто Европа отстъпи. Гърците казаха - продължаваме да преговаряме, но на нищо не се съгласиха. И за да не глътнат водица германските акционери в немските банки, Германия клекна. Това е истината. Малкия дълг е проблем на взелия го. Големия дълг е проблем на далия го.

34

Анонимен

преди 9 години

Варуфакис нали нямаше да взема нови заеми?! А сега се оказа, че все пак ще вземат, при това ще подпишат договор за продължаване на реформите.