Снимка: архив, Reuters
fallback

Пенсионерка, която притежава 90 недвижими имота, не е декларирала доходи за близо 1,5 милиона евро, съобщиха от командването на финансовата полиция в провинция Катания в италианската област Сицилия.

Жената на възраст над 70 години е вдовица на местен бизнесмен, от когото е наследила много къщи, апартаменти, търговски обекти и складови помещения, както и сгради с голяма архитектурно-историческа стойност в град Катания, който е административен център на едноименната провинция.

Нейното име е фигурирало в списък на едри собственици на недвижими имоти, които са били подложени на рутинна проверка. В данъчната декларация на възрастната дама е била вписана нейната пенсия от 500 евро и допълнителни доходи от наеми в размер на 150 хиляди евро годишно. Финансовите полицаи извършили кръстосан банков контрол, който дал зашеметяващи резултати.

Договорите за наем на 29 имота въобще не са били регистрирани и съответните суми са изплащани "на черно". За останалите имоти има регистрирани договори, но наемателите са плащали значително по-високи суми от официално договорираните наеми.

Най-фрапантен е случаят с две складови халета на площ над 2 хиляди квадратни метра. Те са отдавани с редовно регистриран договор на фирма срещу 42 хиляди евро годишно. Собственичката обаче не е декларирала този доход, тъй като халетата са незаконно построени през 80-те години на миналия век и не са вписани в кадастъра. Те се водят за земеделски площи и декларираният за тях наем е в размер на няколко стотици евро.

Общо укритите доходи и неизплатените административни такси възлизат на около 1,5 милиона евро и срещу собственичката е повдигнато обвинение в данъчно престъпление и декларирани неверни данни. Тепърва финансовата полиция ще установява дължимите суми за общински и други местни данъци.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

Европа Европа

5

сомалийски пират

преди 10 години

90 имота за 1,5 милиона евро в Италия? По колко е един имот, по 1000-2000 евро? В Буркина Фасо имотите са със сигурност по-скъпи. Някой си е оставил ръцете в статията, да си ги прибере обратно и без това за нищо не стават.

4

партиен член

преди 10 години

И какво ще и направят?Тя е на 70 г.Ще си плати и ще продължи да набива спагети.

fallback