Снимка: Reuters
fallback

Очакваният от началото на следващата година масов приток на румънски и български имигранти ще даде възможност за контрабанда на фалшиви стоки във Великобритания, твърди британският в. "Експрес".

Има опасения, че огромният брой хора, прииждащи в страната, ще наводни вече задъхващите се митнически служби, които няма да могат да удържат напора на вълната от фалшификати.

Oще по темата

Граничните служители ще следят главно за незаконни имигранти и едва ли ще могат да проверяват семействата, пристигащи във Великобритания с натъпкани със стоки коли и ванове.

Дори автомобилите с хора от Румъния и България да бъдат спирани, имигрантите могат да твърдят пред митничарите, че цигарите, алкохолът и дрехите са за техни лични нужди, отбелязва вестникът.

Очаква се и престъпни банди да се възползват от отварянето на границите, за да внедряват свои хора в местните криминални банди.

Изданието цитира доклад на Европол, който предупреждава, че Румъния и България са предпочитани за прекарване на подправени луксозни стоки, цигари и наркотици от Турция.

Според независимата организация за наблюдение на имиграцията Migration Watch UK през следващите пет години във Великобритания ще дойдат 250 000 румънци и българи, като броят им може да достигне и 350 000, посочва "Експрес".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

sokrat62

преди 10 години

Ваща м--а, вие и лани ни чакахте фашисти мръсни ама няма да дойдем само ще ви пратим 1-2 мильона *** да ги социализирате, да видим как ще стане!!!!!

96

До Външен

преди 10 години

До Външен Ти външен ли си,или си извъншен-*** много ти личи,че си *** дето училището и възпитанието са ти чужди.Като се научиш да четеш и пишеш,та да разсъждаваш на един език поне-тогава влизай да коментираш!

95

Стига с това реване

преди 10 години

Как едните, а другите не. Факт: от 2014 свободен достъп до трудовия пазар. Социалните помощи противоречат на осн. принцип за мобилността и правото на пребиваване на ЕС-граждани на чужда територия.Логично-отиваш да работиш, а не да чакаш на соц. помощи. И чета все едни и същи коментари. Мн. ясно, че при засилено движение на групи хора настъпва смут-това изпитват българите в момента.Светът се променя. Следва другото. Справка:Библията. Покайте се, грешници.

fallback