Найджъл Фараж. Снимка: Reuters
fallback

Ивайло Калфин репликира в пленарната зала в Страсбург днес лидера на британската Партия на независимостта на Великобритания Найджъл Фараж, който призова за прекратяване на политическите връзки на ЕС с България и Румъния заради ширещата се в тях организирана престъпност, съобщиха от офиса на българския евродепутат.

Ивайло Калфин заяви: „Вие преследвате вътрешнополитически цели, без да цитирате статистически данни. На всеки 2000 граждани във Великобритания се пада един българин,  а на всеки 100 000-50. Един от 600 безработни е българин. Това ли вие наричате натиск? Румънските и българските студенти харчат всяка година 30 милиона паунда за учебни такси и за издръжката си. Нима това говори за натиск? Твърденията ви не отговарят на реалността и ще разберете това на следващите избори”, заяви Калфин.

Oще по темата

Фараж обяви, че България и Румъния не е трябвало да бъдат приемани в ЕС заради ширещата се организирана престъпност и  призова ЕС да прекъсне политическите си връзки с тях, тъй като не могат да се справят с проблема.

„Ние не искаме да отваряме неограничено границите си за гражданите на тези страни. Нашите избиратели казват „Стига толкова”, заяви Фараж.

За последните 5 г. само в Лондон са арестувани 27 000 от общо 68 000 пребиваващи в Обединеното кралство румънци. 90% от престъпленията в британската столица се извършват от румънски банди, обяви лидерът на партията на независимостта. Информация за подобно поведение от страна на български граждани не бе представена.

В нарочно изявление Европейската комисия отхвърли нападките на британския евродепутат и политически лидер като „ксенофобски”, „дискриминационни” и противоречащи на европейските ценности и принципите за недискриминация.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви в пленарната зала, че твърденията, свързващи две държави с вноса на престъпност в ЕС и призивите въз основа на това усещане да се предприемат политически действия, представляват стигматизация на двете държави. „От името на Европейската комисия аз отхвърлям това заявление и този подход и се надявам, че и Европейският парламент ще ни подкрепи”, заяви Шефчович под аплодисментите на пленарната зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Хич бива ли?

преди 11 години

И аз съм написал статия,също като КАЛФИН, в коят правя на салата г-жа МЕРКЕЛ,г-н ФАРАЖ и г-н МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ГЕРМАНИЯ.Наврел съм ги в "*** ***"за отношението към българите т.е. извинявайте,към българските ***.Как така не искат да им признаят ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВА да получават помощи.ЧЕТЕТЕ ВЪВ ВЕСТНИК "ЯМБОЛСКИ ПЕНСИОНЕР".ДАДОХ ИМ ДА РАЗБЕРАТ. Да треперят германците и англичаните-ние пишеме с КАЛФИН,не се шегуваме!! ЧЕТЕТЕ !!

43

КОНЮНКТЮРНА ЛИЧНОСТ

преди 11 години

КАЛФИН е човек използващ неотговорни,но за момента ефектни инициативи.В тях е повече шум,отколкото истинско действие.Сега е същия случай-поместете не коментар ,а реална оригинална английска статия от стреснати британци.Същото беше с акцията му за признаване на чужди дипломи на бълг.студенти.А ЗАЩО НЕ ПОСТАВИ В СТРАСБУРГ ПРОБЛЕМА ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМИ В Е.С.-НАЛИ Е ТАМ ДЕПУТАТ.ДА,АМА НЕ !!ТОВА НЕ МУ НОСИ ТОЧКИ.ТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е КОНЮНКТЮРЕН СЕЛСКИ ПОДМАЗВАЧ,НО ТОВА В Б.Г.НОСИ ТОЧКИ

42

Анонимен

преди 11 години

Европейският съюз си е обречен. Може би за добро, поне това ще накара хората да останат в България, а да не я напускат.

fallback