Министър Томислав Дончев. Снимка: Булфото
fallback

България ще иска европейски пари, за да построи втори клас пътища, които не са част от трансевропейските коридори, съобщи БНТ.

Това ще стане в началото на преговорите на европейския бюджет за 2014-2020 г., обяви министърът по усвояването на еврофондовете Томислав Дончев.

Той заяви, че страната ни ще очаква повече смелост от Комисията по отношение на проектите в културата и туризма. Нов акцент в диалога ще са образованието, науката, иновациите и социалната сфера.

Затова пък препоръките на директора на "Социална пазарна икономика" Петер Стуб Йоргенсен към нас са, страната ни да продължи реформата в образователната система така, че да стане напълно адекватна спрямо изискванията на пазара на труда.

Според генералния директор на "Регионална политика" Валтер Дефаа, България трябва да обърне повече внимание към екологична икономика и стабилна съдебна система.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Наблюдател

преди 11 години

Докато не се научи това,а и което и да е управление на таз държава, не да иска пари.а да създава условия за изкарването им,ще си остане най-бедната в Европа.

15

Анонимен

преди 11 години

"България ще иска от ЕС пари за второкласни пътища".......... а ГОЛЕМИТЕ МАГИСТРАЛИ няма ли пари за тях вече .............ХАХАХАХАХАХАХАbtv ..... те хубаво ще искат ама ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА И СЪДЕБНА СИСТЕМА Е МАФИЯ опа ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ дето КРАДЕ като ПОДИВЯЛА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ и СИМУЛИРАТ ДЕЙНОСТ ..............................и това се вижда навсякъде в администрациите на държавните учреждения

14

Анонимен

преди 11 години

Както винаги... втора цигулка!

fallback