Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Жена на 45-годишна възраст от Хасково е задържана за телефонна измама в Районното управление в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

На седми юни в 13:00 часа на спешния телефон е подаден сигнал за измамата от мъж на 91 г.

Той заявил, че с него се свързал мъж, представил се за лекар. Мнимият доктор го въвел в заблуждение, че снаха му е пострадала и се нуждае от операция след гръмнал бойлер. Притесненият възрастен мъж предал сумата от 20 000 лева на непозната за него жена пред дома си на улица "Генерал Гурко". По-късно разбрал, че е измамен и съобщил в полицията, като дал описание на жената.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия полицаите са установили и задържали по горещи следи жената, взела паричната сума. Хасковлийката признала действията си и върнала инкриминираните пари с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство. Мярката ѝ на задържане е до 24 часа, допълват от ОДМВР.
(Кореспондент на БТА в Хасково Николай Грудев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 седмици

Това е за украинската кауза бе, пуснете жената. Вижте другата "новина".

10

Два милиарда годишно

преди 3 седмици

държавата взима от нашите данъци, за да хрантути здрави млади индийци, но на тях това им е малко и нагло измислят схеми, за да ограбват честни хора. Честният човек е наивен и докато не се опари веднъж, не се сеща да заподозре в измама онзи, който хленчи за помощ. Защото човек подсъзнателно очаква и околните да са като него. Затова е лесно да измамиш онзи, който не е измамник. Не съм жесток човек, но чуя ли за такива измами съжалявам, че в тези случаи не са в сила военновременни закони!

9

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен 7 Ти по-добре започни да се чудиш как така в държавичка като нашата е възможно десетилетия наред да вилнеят необезпокоявани подобни телефонни измамници и да измъкват от обикновени, наивни хора парите им, спечелени с труд и полицията да не може да се справи. Отчитат ли се някъде телефонните измамници, пази ли ги някой?

fallback