Снимка: Агенция "Митници"

Общо 58 417 „маркови" парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин. Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите, съобщиха от Агенция "Митници".

На 1 юни на изход от България към Полша са спрени за проверка два камиона, управлявани от български граждани. Водачите са представили документи, според които превозват стъклени буркани.

При извършения оглед в помещението на първия камион митническите инспектори забелязват, че част от палетата са с различна височина. Палетата са разтоварени и е установено, че 20 от общо двадесет и осем съдържат не буркани, а кашони с 28 985 парфюма.

Проверката на втория товарен автомобил установява същите несъответствия и още 20 палета, натоварени с 29 432 "маркови" парфюма.

Всички парфюми – 58 417 флакона с общо тегло 30 тона, са задържани, поради съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase