Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Илиян Тодоров, който през 2013 година беше осъден за двойното убийство на Кирил Въжаров и Васил Александров пред столичната дискотека "Соло", ще бъде екстрадиран днес от Узбекистан.

По предварителна информация 38-годишният мъж, придружен от служители на Съдебна охрана, трябва да кацне в София с полет от Мюнхен тази вечер, предаде БНР.  

От пистата той директно ще бъде откаран в Софийския централен затвор, за да изтърпи наказанието си.

11 години Тодоров се укриваше от правосъдието, което стана възможно, след като на първа инстанция беше оправдан и освободен от ареста.

При постановяването на окончателната му присъда - доживотен затвор - той вече беше напуснал страната.

Мъжът беше задържан точно преди година на летището в Ташкент, при опит да отпътува за Истанбул с фалшиви документи. За това той беше осъден на 5 години затвор, но в края на 2023 година беше амнистиран от президента на Узбекистан, което направи възможна екстрадицията му у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

от централния

преди 2 месеца

е а добре дошъл :)

11

Анонимен

преди 2 месеца

Поради тая причина след 23;00 в България е крайно непрепоръчително да се ходи на кръчма или дискотека. Пълно е с пияни 0орки които се чудят ква свинщина да направят.

10

Аз

преди 2 месеца

До БСП мафия - ако можеш да се замислиш малко ще разбереш че по това врема разБойко дърпаше конците в България...... но всно не можеш!

fallback