Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Възрастна жена от град Алфатар, област Силистра, е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера тя получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за лекар. Той твърдял, че синът ѝ е пострадал и се нуждае от спешна операция, за която са необходими 8000 лв. Жената не разполагала със сумата, но „лекарят“ склонил да извърши интервенцията срещу наличните ѝ 3000 лв. Комуникацията продължила по мобилен телефон, чрез който жертвата била контролирана и напътствана. Така жената пристигнала в Силистра и оставила сумата под  знак от пътната сигнализация.

След получаване на сигнал за случая по-късно същия ден в Районното полицейско управление е образувано досъдебно производство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Роза

преди 2 месеца

Имайте предвид,че не всички възрастни хора се хващат на тази въдица!Никой не пише колко са неуспешните опити за измама!Тези,които се хващат,обикновено са със старческа сенилност,деменция или над осемдесет години и неадекватни.Ниската култура и липса на образование на някои от тях също са от значение!Вина носят и младите им роднини,които оставят при тях много пари.

5

Стига де

преди 2 месеца

Аз не мога да разбера колко народ се хванаха на тия измами. Че лекар така ли ще ги иска под знака- няма ли болница и каса да се плати такова нещо. Най-малкото пък не е ли могла да потърси сина си да види какво става?

4

Анонимен

преди 2 месеца

Ако беше истински щеше да отмъкне повече.

fallback