Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

През изминалото денонощие са установени общо 12 шофьори употребили алкохол, съобщи МВР. От тях петима са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8576 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 825 водачи и пътници. Съставени са 2355 фиша и 615 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

123

преди 1 година

Катаджиите са най-жалките създания. Могат единствено да стоят с радара до някой *** знак 30 км/ч, на който никак не му е мястото там, за да отчетат дейност. Толкова разложени същества в никоя друга държава няма да видите.

6

Бг

преди 1 година

Трябва да се затегнат мерките, затвор, лишаване от документ, конфискува колата. Това при птп с доказано пил или дрогиран. Статично видео наблюдение по пътищата. Ремонт на пътната мрежа и т. н.

5

Бг

преди 1 година

Смешна статистика, употребилите алкохол водачи са много повече. Но това не е начин за справяне със ситуацията-недорасли връзкарчета карат като бесни и убиват хора, по селата е нормално на 1-2 ракийки да идеш до магазина, дупки навсякъде, рогата не е проблем.... всеки кара.... Въпроса е как ще се спре това. Камерите и спиране на ред веднъж седмично пълни джобовете на пътна полиция, нищо повече и разрешава на паралийте да карат с колкото си искат.

fallback