Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 43-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 26 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от МВР, цитирайки междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 099 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 411 водачи и пътници. Съставени са 1952 фиша и 559 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозн исредства (МПС) от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 2725 МПС и 3065 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 515 фиша и 134 акта. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа, уточняват от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase