Снимка: БГНЕС

Жители на квартал "Факултета" блокираха две ключови столични кръстовища през изминалата нощ. Демонстрациите са израз на солидарност и подкрепа към загиналия таксиметров шофьор.

Затворени за движение за около два часа бяха кръстовищата на бул. "Константин Величков" с бул "Ал. Стамболийски" и със "Сливница".

Близки, колеги и роднини на починалия 34-годишен таксиметров водач настояват случаят да не бъде потулен, разследването да е прозрачно и виновните за смъртта да бъдат открити. Според тях това е убийство вследствие на побой и информацията по случая в медиите не е достоверна, съобщава БНТ.

Полицейското присъствие беше засилено през цялата нощ. От таксиметровия бранш настояват за законови промени, свързани с безопасността на таксиметровите услуги.

Още по темата

Иван Гешев гарантира, че от днес делото ще бъде на специален надзор и ще се следи да няма нарушения.

По инициатива на заместник министър-председателя по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев идните дни ще се проведе среща с представители на таксиметровия бранш. По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността и безопасността на таксиметровите водачи. В срещата ще вземат участие и представители на професионалното ръководство на МВР.

"Категорично осъждам всякакво насилие. Всеки гражданин трябва да има нужното спокойствие и сигурност, когато изпълнява служебните си задължения. За това е необходимо държавата съвместно с бранша да начертае мерките, които да гарантират сигурността на всички граждани в това число и на таксиметровите шофьори", заяви Христо Алексиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase