Снимка: Pixabay
fallback

Трима мъже са задържани в област Видин по сигнали за купуване на гласове след анализ на постъпила в РУ-Видин оперативна информация, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Полицаите са извършили претърсвания в три населени места - на частни адреси и в търговски обект. От домовете на 41-годишен във Видин и 52-годишен в Брегово, и от магазин на 56-годишен в Ново село, са иззети тетрадки и тефтер с имена на лица и изписани парични суми срещу тях.

Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувани са по три досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

След сигнал за купуване на гласове във връзка с предстоящите избори, служители на РУ-Белоградчик са извършили претърсване в частен дом в с. Горни Лом. От там криминалистите са иззели сумата от 1500 лева. В районното управление е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До Веселинъ

преди 2 години

Гениално, колега! Направо да окачват списъци с имена и срещу тях кой за кого е гласувал. Че да улеснят местните дерибри кои лица да санкционират след неправилния им вот.

10

Анонимен

преди 2 години

След всяка такава акция излиза боку и реве :"тормозят наши съмишленици и активисти '' Ха ха

9

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Би трябвало да се забрани гласоподаването на онези,които са купували гласове или които са продавали своите. Както и на техните семейства. Освен това е нужно вотът да бъде явен,а не таен. Човек,който се страхува или умишлено прикрива позицията си не може да бъде Личност.

fallback