Снимка: БТА

Арестувана е майката на 7-годишното момиченце, което беше открито мъртво през почивните дни в дома му в Момчилград.

Жената вече е с повдигнато обвинение, но за това, че е оставила дъщеря си без надзор, а не за убийството. На място днес отиде и главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава Нова тв.

Трети ден няма категорични доказателства за убиеца на 7-годишната Дамла, а втори ден продължават протестите в Момчилград.

Още по темата

Близките на детето и десетки хора от града излязоха на протест с искане, случаят да бъде разплетен по-бързо. На място пристигна дори главният прокурор, който успокои, че в града не броди убиец психопат, а кръгът от заподозрени е стеснен. Три дни след убийството близките на Дамла искат да знаят кой е посегнал на живота й.

"Ако го знаят, директно на нас да ни дадат убиеца. Ние ще убием, няма да я съдят, както е убила детето, така и ние ще направим, първо ще удушим, после тиксо ще сложим на устата на убиеца", заканва се лелята Емине Юсеин.

А страхът продължава да завладява Момчилград. Много хора дори спрели децата си от училище.

Единственият задържан по случая е майката на детето. "Тя е майка, не вярвам да е посегнала, тя беше много мила към децата, не вярвам да е посегнала", заяви лелята Емине Юсеин.

Въпреки слуховете, до днес дори не беше ясно защо е задържана майката. "На майката до момента не е повдигнато обвинение за убийство. По решение на наблюдаващия прокурор тя е обвинена по член 182 от НК, който е оставяне без надзор на дете", поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Запитан дали може това обвинение да прерасне в друго, зам.-главният прокурор заяви, че не е изключен и този вариант.Проверяват се всички версии. Не става дума за случайно убийство, опитаха се да успокоят властите.

"Не става въпрос за действия на лице, което не е установено и да създава заплаха за обществения ред в града. Става въпрос за кръг, който се стеснява с всеки изминал час", заяви Цацаров.

Въпреки уверенията на разследващите, в Момчилград заплашват с нови протести. Докато убийството не бъде разкрито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase