Снимка БГНЕС

Една година пробация е присъдата на мъж от Асеновград, успял да задигне уиски за 537 лв. от хипермаркет. В периода от 18-и до 23 декември 2021 г. той влизал в търговския обект, придружен от непълнолетния си син, и излизал с 1 или 2 бутилки скъп алкохол.

Бил е заловен, след като по празниците полицаи предупредили управителката на магазина, че е твърде вероятно да бъдат извършени кражби, основно на алкохол. Това станало повод персоналът да прегледа записите на камерите и така било установено, че мъж изнася бутилки. На 24 декември той отново влязъл с детето в хипермаркета и на излизане бил спрян при опит да изнесe още едно уиски.

48-годишният мъж, чието име е Реджеп, признал вината си. Той е безработен от години, прехранвал се, като ровел по казаните за метални отпадъци. Има 4 деца, за които се грижи. От Психодиспансера в Пловдив е изискана справка за него, която показала, че той страда от психични и поведенчески разстройства, дължащи се на вредна употреба на акохол.

На това основание Районният съд в Асеновград намира, че Реджеп е личност с с ниска степен на обществена опасност и го осъжда на пробация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase