Снимка: Gettyimages
fallback

Нова схема на телефонна измама, при която жертви най-често стават учители, се разпространява в момента, сигнализираха от Министерството на вътрешните работи с писмо до МОН.

Измамникът се е представял за началник на Районно управление на МВР и казвал, че му е необходим преводач за задържан чужденец. Молел да бъдат изпратени пари – около 200-300 евро, тъй като задържаният нямал средства. Обещавал после парите да бъдат възстановени в районното управление.

Oще по темата

Възможно е да се поиска и купуване на ваучери за зареждане на СИМ-карти за предплатена мобилна услуга, чиито кодове се диктуват по телефона.

Телефонните номера на учителите измамникът научавал обикновено от директорите на съответните училища, с които се е свързал преди това, посочват от МОН.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

НЕЛИ

преди 7 години

*** материал, *** учител! Каквото селото,такъв и кмета!Какъвто е народът,такива са и управляващите! Не народ ,а стадо! Така,че ако си малко умен,ще си направиш извод.

14

НЕЛИ

преди 7 години

НЯМА,НО И ДА ИМА КАКВО........... И ТЕ СА ХОРА.

13

Анонимен

преди 7 години

Напълно е възможно да мине такава измама - все пак огромна част от учителите вече са минали възрастта за пенсия. А не са се пенсионирали, защото с 5-600 лева заплата ще получават след това 200-300 лева пенсия. А нека пишещите се замислят как биха живяли те с тези пари.Колкото до хлопането на дъската - ходете да наливате акъл на *** *** по 8 часа дневно и вижте колко дъски ще ви се разхлопат след това.

fallback