Снимка: Reuters, архив

Телефонни измамници изпробваха нова схема и успяха да заблудят 56-годишна жена от Русе, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Около 13:35 часа вчера измамената жена разказала пред МВР, че директорката на училището, в което работи, й се обадила по молба на полицията, за да окаже съдействие за превод от английски. Дала й телефонен номер, на който да позвъни. Тя се обадила малко след 10:00 часа, като на повикването й отговорил мъж, който се представил за "инспектор Димитров". Той й казал, че ще трябва да извърши превод от английски на задържано лице.

Последвали няколко повиквания от "инспектора", при които той я накарал да купи ваучер за мобилен оператор на стойност 10 лева, кутия цигари, както и да преведе сумата от 250 лева на човек в Сърбия, които щели да й бъдат възстановени в полицията.

Жената изпратила парите по една от международните мрежи за парични преводи, продиктувала кода на "инспектора" и тръгнала към сградата на областната дирекция на МВР.

Там обаче той не я посрещнал, както се разбрали предварително, нито отговорил на позвъняванията й. Тогава тя разбрала, че е измамена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase