Снимка: "Труд"

Убитият от 18-годишната Мария Гиздова - Богдан Динев има богато криминално минало. 62-годишният, известен с прозвището Боньо фаса, е лежал над 28 години в Пазарджишкия и Старозагорския затвор. 19 години от тях са за изнасилвания, съобщава "Труд".

Първото му нападение над жена датира от 1976 г.

Богдан Динев бе убит миналата седмица, след като опита да се гаври с 18-годишната Мария Гиздева. Ученичката го наръга с нож в слабините.

Още по темата

Адвокатът на Мария - Валентин Димитров, разкри и други зловещи истории от миналото на Фаса, които му били разказани от потърпевши.

"С мен се свърза жената, която е скочила от четвъртия етаж, докато Боньо се е опитвал да я изнасили. Днес се свърза с мен човек от Англия, който разказа потресаваща история. Преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Става Загора, тя го е ухапала, след което той е озверял, привел я в безсъзнание и извадил с клещи зъбите й. Пословични са зверствата на този човек", разказа в тв ефира Димитров.

Той е категоричен, че Мария не е извършила престъпление и е извършила убийството при неизбежна самоотбрана. Тя продължава да е в тежко психическо състояние и под наблюдение.

Гиздова бе пусната на свобода от съда срещу 500 лв. гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase