Снимка: "24 часа"

62-годишен мъж с криминално досие изнасили 18-годишна отличничка от елитна гимназия в Стара Загора. Момичето го уби и сега го съдят. До тези факти стигна разплитането на кървавато убийство в Стара Загора.

Както Dnes.bg писа по-рано днес 62-годишен мъж бе открит мъртъв в дома си, а полицията залови 18-годишно момиче. Мъжът бил намушкан многократно в корема и слабините и починал от загуба на кръв.

Още по темата

Няколко часа по-късно момичето обяснило пред полицията, че е било изнасилено от мъжа. Това станало на 25 юли вечерта.

Разследващите са установили, че убитият Богдан Динев е осъждан многократно, бил е и в затвора, включително и за престъпления по глава "Разврат" от НК, пише "24 часа".

Момичето няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е от елитно училище в Стара Загора и е завършила учебната 2015/2016 година с отличен успех.

Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно там изнасилвачът осъществил контакт с нея.

Момичето е привлечено като обвиняемо за умишлено убийство. Задържано е за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Очакват се резултатите от назначените експертизи, за да стане ясно как точно е било извършено убийството и как точно се е стигнало до него.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора продължават активни действия по разследването– разпити на свидетели, изискване на справки, документи и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase