Снимка: Reuters
fallback

Самовзривилият се в Ансбах сириец може да е бил задържан преди години на влизане в България. Това е една от хипотезите, по които работят българските власти, стана ясно от думите на главния комисар на МВР Георги Костов.

Връзката с България тръгна от информацията, разпространена от световните агенции, че камикадзето е трябвало да бъде депортирано у нас. Тов аобаче не било направено заради лабилното му психическо състояние.

Oще по темата
27-годишният сириец се самовзриви късно снощи край музикален фестивал на открито в баварския град Ансбах.

Костов обясни, че е рано да се говори за българската връзка.

"Естествено в МВР има много информация, но за да влезем в нейната конкретика, трябва да сме убедени, че това няма да наруши наказателно производство както в рамките на нашата страна, така и в рамките на партньорски страни от ЕС4, обясни главният комисар.

"Така че има множество хипотези по случая. Една от тези хипотези е, че въпросното лице е задържано при опит да влезе в страната ни преди няколко години. Минало е процедурите и му е предоставена процедура за хуманитарен статут и от няколко години е на територията на Германия. Това е също възможна хипотеза, но преди да има официална позиция от колегите от германската полиция, ние няма да вземем отношение", уточни главният комисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Напоследък доста гърмящи се са минали през България.

17

!

преди 7 години

Ако нещо не ви е ясно....МВР България е в пъти по-работещо и продуктивно от европейските власти! Това е извода от новината....Лабилно психическо състояние означава, че тоя *** е бил куку, психопат или религиозен фанатик. Да пуснеш такъв да се разхожда между мирни граждани е престъпление като дори българските власти щяха да търсят отговорност на някого за подобна безогледица. Толкова за ЕС...нямаме място там. Не вярвах, че нашето МВР е на такова ниво.....те чуждите направо ги няма на картата.

16

Анонимен

преди 7 години

Малки са те били и таковали тебе... повечко е трябвало...

fallback