Къщата, в която е станало убийството Снимка: bTV

"Не знам как да го обясня. Той е жалостив – като коля заек и той бяга и не ще да яде, не ще да вижда такова нещо. Беше лудо влюбен в момичето, все това разправяше: "Много я обичам, искам я", каза бабата на 22-годишното момче, убило приятелката си – ученичка от ревност.

Още по темата

Бабата на убиеца разказа, че родителите на момичето имали пълно доверие на нейният внук, пускали дъщеря си с него без проблем.

"За първи път го видях с приятелка, с такава радост го приехме. Не знам защо го е направил, той в някаква лудост го е извършил. Той е всеотдайно момче", обяснява жената пред bTV.

Двамата младежи били при свои познати същата вечер. Между тях обаче не личало да има конфликт. Часове по-късно обаче Венцислав удушил Десислава с чаршаф.

Малко по-късно 22-годишният Венцислав сам се предал в районното управление в Горна Оряховица.

"Той споделил това с дежурните съвсем нормално, нямало е нищо извън нормите на поведение. Разказал е, че причината е ревност", разясни главен инспектор от горнооряховската полиция.

Класният ръководител на убитата Десислава разказа, че момичето е било социално ангажирано и участвало в редица благотворителни организации.

"Тя не се обърна към мен, не е търсила помощта ми. Всички сме потресени", допълни г-жа Кондева.

Извършителят на убийството е задържан, а прокуратурата продължава работа по случая. Те ще поискат неговото постоянно задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase